Ayam percik kak sue style..








Salam semua..lamanya kak sue tak berkongsi resepi ya..maklumlah bulan puasa ni kak sue agak sibuk berniaga di pasar ramadhan..hari ni rasa rajin cket nak berkongsi resepi mudah dan simple ..ayam percik kak sue style..heejom layan resepinya..


                                                                    




BAHAN-BAHAN:
  • 1 ekor ayam 
  • 2sm halia |dikisar
  • 4 ulas bawang putih |dikisar
  • 15 biji bawang merah |dikisar
  • 2 biji kelapa |sebiji untuk merebus dan sebiji untuk kuahnya
  • 1 batang serai
  • Garam secukup rasa
 
CARA MEMASAK:
 
1. Rebus ayam bersama santan dan serai sehingga masak. 
2. Kemudian bakar ayam sehingga masak. Ketepikan. 
3. Untuk kuahnya pula, satukan bahan kisar bersama santan dan biarkan mendidih. 
4. Perasakan dengan garam secukup rasa dan kacau sentiasa. 
5. Apabila pekat kuahnya, angkat dan hidangkan bersama ayam bakar.
 
mudahkan???memasak itu sangat menyenangkan..janji masak biar dari hati dengan penuh kasih sayanng..selamt mencuba...

Comments

Popular posts from this blog

ROJAK AYAM TERENGGANU

Nasi Himpit Sambal Hitam ganu..

KUIH BELIMBING GANU KITA..